Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Robin Williams 1951 - 2014

Oh captain...my captain...

Η είδηση έσκασε στα αφτιά μας σαν μια ωρολογιακή βόμβα ξημερώματα 11 Αυγούστου. Ο Robin Williams είναι νεκρός σε ηλικία 63 χρονών. Όχι αυτός ο τραγουδιάρης που λέει το Feel. Ο άλλος ο ηθοποιός που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τις κωμικές του ταινίες και έκανε μικρούς και μεγάλους να τον αγαπήσουν τόσο ως ηθοποιό όσο και ως άνθρωπο.
Πλέον ο αξιαγάπητος και δημοφιλής ηθοποιός δεν είναι μαζί μας καθώς έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων πιστοποιώντας το γεγονός πως όλοι οι καλοί χωράνε. Δυστυχώς η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και παρ' όλες τις προσπάθειες για απεξάρτηση ο χαρισματικός ηθοποιός φαινόταν καταβεβλημένος και όταν η κατάθλιψη του χτύπησε την πόρτα τα πράγματα έφταναν στο τέλος τους. Αιτία του θανάτου αυτο-πνιγμός και ασφυξία όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και αν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση τότε αποδεικνύεται πως πίσω από ένα μεγάλο χαμόγελο κρύβεται μια τεράστια στεναχώρια.
Who is Who...για όσους δεν γνωρίζουν...
Ο Robin McLaurin Williams γεννήθηκε στο Σικάγο στις 21 Ιουλίου του 1951. Η μητέρα του, Laura McLaurin, ήταν μοντέλο ενώ ο πατέρας του Robert Fitzgerald Williams ήταν στέλεχος στη βιομηχανία της Ford. Μάλιστα από προηγούμενους τους γάμους χάρισαν στον Robin δύο ετεροθαλή αδέρφια. Από μικρός δεν έκρυβε την αγάπη του για την ηθοποιία την οποία τελικά κατάφερε και σπούδασε.
Η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός ήταν το 1978 στην τηλεοπτική σειρά "Mork and Mindy" όπου πρωταγωνίστησε για τέσσερα χρόνια και 92 επεισόδια ως ένας γκαφατζής εξωγήινος που επισκέπτεται την γη και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της. Ως Popeye το 1980 ήρθε στο κόσμο της μεγάλης οθόνης και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ενσαρκώνοντας τον δημοφιλή ναυτικό. Η δεκαετία του 80 συνεχίστηκε ακόμα πιο λαμπρά για τον ηθοποιό καθώς το 1987 η ταινία "Καλημέρα Βιετνάμ" έθεσε τον Robin ως υποψηφιότητα Α' ανδρικού ρόλου στα βραβεία όσκαρ για τον ρόλο ενός πλακατζή ραδιοφωνικού παραγωγού.
Άλλη μια επιτυχία έρχεται το 1989 με τίτλο "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" και ο δρόμος για τον Α΄ανδρικό ρόλο ανοίγει και πάλι. Όσο επιτυχημένη ήταν η δεκαετία του 80 άλλο τόσο ήταν και η επόμενη.  Τρεις ακόμα σπουδαίες ταινίες το 1991 "Νεκροί ξανά", "Ο βασιλιάς της μοναξιάς" και "Hook" έρχονται να υψώσουν την δημοτικότητα του Williams στα ύψη. Αν νομίζατε ότι ο Peter Pan είναι ένα ανέμελο και χωρίς καμιά ευθύνη παιδί ξεχάστε το. Το 1992 o Robbin Williams δίνει τη φωνή του στο τζίνι του Αλαντίν στην ταινία της Disney ενώ σίγουρα πολύ θα θυμούνται τον ηθοποιό στο ρόλο της "Mrs Doubtfire" στην ομώνυμη ταινία του 1993. Χάρη σε αυτόν το ρόλο ο αγαπητός ηθοποιός κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα.
Εξίσου επιτυχημένες ταινίες ήταν το "Τζουμάντζι" (1995), "Φτερά και πούπουλα", "Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ" (1997). Μάλιστα για την τελευταία κέρδισε και το βραβείο του Β΄ανδρικού ρόλου στα βραβεία Όσκαρ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μια σειρά από μέτριες ταινίες ήρθαν να διακόψουν το "Ο άνθρωπος των δύο αιώνων" (1999), το "Insomnia" (2002), το "Ο άντρας της χρονιάς" (2006), η τριλογία "Μια νύχτα στο μουσείο" (2006/2009/20014) καθώς και το "Γερόλυκοι" (2009). Τέλος ο Αμερικάνος ηθοποιός έδωσε τη φωνή του και στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Happy Feet" (2006/2009) της Disney. 
Μπορεί αυτές να ήταν μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσωπική του ζωή. Πέρα από την εξάρτηση στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά που τον κυνηγάει από την δεκαετία το 70 ο Robin Williams ήταν λάτρης του ωραίου φίλου και πραγματοποίησε τρεις γάμους. Ο πρώτος γάμος πραγματοποιήθηκε το 1978 και η τυχερή ήταν η Valerie Velardi με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Zachary. Πως τα φέρνει όμως η ζωή και η γυναίκα την οποία είχε προσλάβει η Valerie ως νταντά του γιου τους, η Marsha Garces, παντρεύεται τον Robin το 1989 και αποκτούν δύο παιδιά, τους Zelda Rae και Cody Alan. Τρίτη και φαρμακερή γυναίκα του εκλιπόντος ηθοποιού η Susan Schneider με την οποία ένωσε την ζωή του το 2008. 
Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον χώρο της τέχνης γιατί ο χώρος της υποκριτικής χάνει ένα άνθρωπο που όπως αποκάλεσε ο Obama ήταν One Of A Kind.

Gooooooodnight Robin Williams

Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου