Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μόδα είναι και...γυρίζει

Όταν πριν από κάτι μήνες έγραφα το άρθρο για τα πιθήκια του Harlow στόχος μου δεν ήταν η παρουσίαση ενός πειράματος που έλαβε χώρα κάπου την δεκαετία του 60 στο Αμέρικα. Ήθελα απλώς να δείξω ότι όσοι φιλόσοφοι τύπου Πλάτωνα - Αριστοτέλη και μεταγενέστεροι τύπου Κάντ - Καρτέσιου έκαναν λόγο για διάκριση του ανθρώπου από τα άλλα Α-λογα ζώα ως αποτέλεσμα του νου του ανθρώπου,  έκαναν τεράστιο λάθος. Γιατί το λέω αυτό;

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο βασιλιάς (Lion King) επέστρεψε...παγωμένος (Frozen)

Είναι Κυριακή βράδυ και βαριέσαι αφάνταστα να βγεις έξω στη παγωνιά και προτιμάς να αράξεις μέσα με την παρέα σου και να περάσετε την ώρα σας τρώγοντας και βλέποντας ταινία. Και μιας και έχεις εξαντλήσει τα μπλοκ Μπάστερ του ΙερούΞύλου (Hollywood) το ρίχνεις σε κάτι πιο εναλλακτικό...το "Frozen" ή ελληνιστή "Ψυχρά Και Ανάποδα" (ενώ αυτό δεν είναι μπλοκ Μπάστερ ας πούμε).

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η Disney και τα...μυστικά της

Ho ho ho happy new year και ευτυχισμένο το 2015 σε όλους. Μέρες που είναι (γιορτινές και αφραγκίας) τα κανάλια της τιβί για να ενισχύσουν το οικογενειακό κλίμα γεμίζουν το πρόγραμμα τους με ταινίες και παιδικά. Και τι καλύτερο (εκτός από το μόνος στο σπίτι) για να κρατήσεις τα πιτσιρίκια και όχι μόνο καρφωμένα για ώρες μπροστά από την τηλεόραση από την Disney; Κάθε χρόνο τα ίδια...καθόλου φαντασία.