Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μυστικός κόσμος των παιχνιδιών Pokémon

Είναι ένας κόσμος που συνδυάζει την πραγματικότητα και τη φαντασία. Ένας κόσμος που προσφέρει ατέλειωτες στιγμές γέλιου, περιπέτειας και κατά καιρούς συγκίνησης. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών. Αποτελεί επίσης και ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια σε όλο τον κόσμο τόσο χάρη σε μικρές φιγούρες, όσο τις κάρτες συλλογής και τα βιντεοπαιχνίδια.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

20 και κάτι σκέψεις μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

1. Τελικά ο Θεοδωράκης και το κόμμα του πόσο καιρό έχουν να κλείσουν μάτι που μας έλεγε στο σποτ του;  

2. Ο Καμμένος έχει δίπλωμα καπετάνιου ή θα οδηγήσει τη βαρκούλα στα βράχια;

3. Δεν ξέρω τι ήταν χειρότερο. Δεκάχρονα να συμμετάσχουν σε σποτ ναζιστικού μορφώματος ή ότι είχαν την (ανεπιθύμητη) συναίνεση των γονιών τους.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν η J. K. Rowling συνάντησε το Game Of Thrones

Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο η Ιωάννα Ροουλίνγκη να έπλαθε κάπως διαφορετικά τον κόσμο της; Ένα κόσμο με βασιλιάδες, δυνατούς ιππότες, δράκους (όχι ότι δεν είχε), χιονοζόμπι, συνομωσίες, πήδουλους και πολύ θανατικό; Αναμφίβολα θα ήταν μια εξίσου συναρπαστική ιστορία αυτή που θα είχε να μας αφηγηθεί. Η δράση εξελίσσεται στο βασίλειο του ΧόΓΚουαΡτΣ, ένας τόπος που στο όνομά του κρύβει τις τέσσερις μεγάλες «οικογένειες» της Χάφλπαφ, του Γκρίφιντορ, της Ράβενκλοου και του Σλίθεριν, και  που ως άλλο Γουέστερος του Μάρτιν, έρχεται να μας καθηλώσει με τα γεγονότα που διαδραματίζονται.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ηθοποιοί που έπαιξαν σε Χάρι Πότερ και Game Of Thrones

Ένα ακόμα καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και τη θέση του πήρε το φθινόπωρο. Όχι, ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμα μίστερ Στάρκ. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε (μετά κόπων και βασάνων), μερικοί τυχεροί επιστρέφουν στις δουλείες του και κάθε κατεργάρης βρίσκεται στο πάγκο του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν κρίσιμο για τους φαν του Game Of Thrones με χιλιάδες από θεωρίες να πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαμπά τι είναι μπουρδέλο;

«Μπαμπά τι είναι μπουρδέλο;» ρώτησε ο μικρός Γιωργάκης τον πατέρα του ενώ έκαναν την πρωινή τους βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.  Κρύος ιδρώτας έλουσε τον πατέρα που όμως περήφανος που ο γιός του έδειχνε να μεγαλώνει του απάντησε «Είναι ένα μέρος όπου πάει ο άντρας και ανακουφίζεται λίγο όταν δεν έχει κοπέλα ή έχει κάποια προβλήματα στη σχέση του. Εκεί εργάζονται σκληρά και τίμια πολλές γυναίκες που θέλουν να βοηθήσουν τον άνδρα». «Και δηλαδή μπαμπάκα αυτός εκεί με τη γραβάτα που πάει σε εκείνο το μεγάλο κτήριο με τα φώτα πάει γιατί προβλήματα στη σχέση του;» ρώτησε ο Γιωργάκης τον πατέρα του που έμεινε να κοιτάζει τους τσολιάδες χωρίς να μπορεί να απαντήσει στο γιο του.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Χάρι Πότερ και το αλφαβητάρι με τα ξόρκια

Μήπως η τύχη σου έκλεισε το μάτι και είσαι από τους λίγους εκλεκτούς που φέτος το καλοκαίρι έλαβαν το μαγικό γράμμα του Χόγκουαρτς; Μήπως βρέθηκες στην πλατφόρμα 9 ¾ για να επιβιβαστείς στο τραίνο με προορισμό τη μαγεία; Μήπως τα μαθήματα σου φαίνονται δύσκολα και σε λούζει κρύος ιδρώτας; Εμείς είμαστε εδώ για σένα και δημιουργήσαμε ένα αλφαβητάρι με τα πιο χρήσιμα και πιο τίμια ξόρκια που χρειάζεται να ξέρεις. Για να μην σε πιάσει και κανένας καθηγητής αδιάβαστο.