Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Γρίφοι γεμάτοι μυστήριο και… αίμα

Άλλο ένα έτος έφτασε στο τέλος του, παίρνοντας μαζί του και όλες τις δυσκολίες που έφερε μαζί του. Και όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες γιορτινές, χριστουγεννιάτικες, τα τηλεορασοκάναλα γεμίζουν το πρόγραμμα τους με ταινίες που αρμόζουν στο κλίμα της εποχής. Ξέρετε… Μόνος στο σπίτι, το πολικό εξπρές, το ξωτικό των Χριστουγέννων, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch stole Christmas), μια χριστουγεννιάτικη ιστορία (a Christmas carol), Τζακ Φροστ ο χιονάνθρωπος, Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης, Αγάπη είναι (Love actually) και άλλες πολλές ταινίες παίζουν κάθε χρόνο σε σημείο που ξέρουμε τους διαλόγους απ’ έξω και ανακατωτά. Επειδή εμείς όμως δεν μας αρέσουν τα ίδια και τα ίδια βρήκαμε κάτι που θα σου τραβήξει την προσοχή, θα σε βάλει σε σκέψη και θα γεμίσει το χρόνο σου με κάτι εναλλακτικό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γίνεις ένας τύπου Σέρλοκ και να λύσεις τις παρακάτω ιστορίες μυστηρίου. 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ησύχασε…μια ταινία είναι μόνο (δεν)…Β Μέρος

Νόμιζες ότι το πρώτο μέρος ήταν και το τελευταίο μας γατάκι; Ε όχι. Σε αυτό το άρθρο συνεχίζουμε για το Χόλυγουντ και τις ταινίες τρόμου που είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και που γουστάρουμε να βλέπουμε μόλις πέσει το σκοτάδι παρέα με βρόμικο φαγητό και αλκοόλ. Όχι σαπουνόπερες (aka αισθηματικές), ούτε οικογενειακές που βάζει η τηλεόραση τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου για να κοιμηθεί εύκολα ο παππούς μετά το φαγητό. Ταινίες ποτισμένες με αίμα και πράγματα του διαόλου. Και επειδή ίσως υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν δει ακόμα τις παρακάτω ταινίες, προειδοποιώ. Ακολουθούν πληροφορίες που αποκαλύπτουν την πλοκή μιας ταινίας ή ενός βιβλίου, κοινώς spoiler. 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Οι μέρες της εβδομάδας και η ονομασία τους

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω… απ’ όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει λέει ένα τραγούδι. Από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του στον κόσμο ο άνθρωπος έκανε τα πάντα για να μπορέσει να ελέγξει τις δυνάμεις της φύσης. Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε πρωτίστως να «δαμάσει» τον χρόνο. Παρατηρώντας, λοιπόν, τον Ήλιο, τη Σελήνη και φυσικά φαινόμενα που επαναλαμβάνονταν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ο άνθρωπας δημιούργησε την έννοια του έτους, των μηνών και των εποχών καθώς και της εβδομάδας, των ημερών, των ωρών κ.ο.κ.