Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το τέλος του κόσμου (ξανά)έρχεται...

Προσοχή προσοχή, attention please, attenzione, achtung, 注意! Το παρόν άρθρο πρόκειται να αποκαλύψει μεγάλα δεινά που θα συμβούν στον πλανήτη μας γι' αυτό οι καρδιοπαθείς και όσοι έχουν υψηλή πίεση τζους (και δεν εννοώ ότι σας προσφέρω χυμό). Μάλλον από την φωτογραφία με τον Τσακ κάτι θα ψυλλιάζεστε.
Είμαι λοιπόν στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο πλανήτης μας, αυτός ο δύσμοιρος σφαιρικός και πιο όμορφος  πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο. Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες που με διαβάζετε έρχεται το τέλος του κόσμου (ξανά)...το 2880!!!

Κάνοντας την εξερεύνηση μου σε διάφορους ιστότοπους (για να μην χρησιμοποιούμε ξενόφερτες λέξεις dudes) το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα άρθρο για το τέλος του κόσμου. Περίεργος και γω, μην χάσω αρχίζω και το διαβάζω. Ε λοιπόν ναι έχουμε ακόμα ένα σενάριο μετά από καμιά διακοσαριά άλλα. Τι λέει αυτό; Έχουμε και λέμε. Ένας αστεροειδή ονόματι 1950 DA, διαμέτρου ενός χιλιομέτρου μπορεί να καταστρέψει με μιας τον πλανήτη μας προκαλώντας τσουνάμι και αλλαγές στο κλίμα  και μπλα μπλα μπλα. Πιθανότητα να συμβεί αυτό; 1 προς 300. Μπορεί επιστημονικά η πιθανότητα να είναι αρκετά μεγάλη αλλά αλήθεια ποιος ενδιαφέρεται για το 2880; (Δημοσιοκάφρε είσαι πολύ αχάριστος. Τι θα απογίνουν όλοι όσοι ζουν τότε; Οι άνθρωποι, τα ζώα,η πλάση;)  
Ω σε παρακαλώ πολύ...σε τυχόν μετενσάρκωση συζητάμε τι θα γίνει τότε...

                                                         

Βρε ναι το 2012. Τότε που σύμφωνα με τους Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου του χρόνου εκείνου ο ήλιος θα έρθει σε ευθυγράμμιση με όλους τους πλανήτες, θα αρχίσει τις εκρήξεις απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες θερμότητας, μετεωρίτες θα πέφτουν σαν χαλάζι στη γη, σεισμοί και τσουνάμι θα εξαφανίσουν κάθε τι που στέκεται όρθιο στο πλανήτη μας. Αμ δε...είμαι ακόμα ζωντανός και χαίρομαι. Δεν ήταν όμως μόνο οι Μάγια που είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή η κολόνια κρατάει χιλιάδες χρόνια. Σχεδόν κάθε χρονιά που περνάει τσούπ ξεπετάγεται και μια εσχατολογική θεωρία όπως ξεπετάγονται και τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις στην εφορία. Όχι ψέματα τα δεύτερα εμφανίζονται σε πιο τακτικά χρονικά διαστήματα. Τουλάχιστον με τις θεωρίες για το τέλος του κόσμου μπορείς να κάνεις και λίγο πλάκα καλή ώρα ενώ με τα άλλα...μάλλον έρχεται το όντως το τέλος. Ουψ άλλη μια θεωρία βγήκε στο προσκήνιο. 
Λοιπόν η αρχή έγινε το 1000 μ.Χ όταν όλη η ανθρωπότητα περίμενε την καταστροφή. Γιατί; Μην ρωτάτε εμένα. Λίγο τα μηδενικά που συμβολίζουν μια καινούρια αρχή λίγο ότι πέρασαν χίλια χρόνια από τον ερχομό του Μεσσία; Όπως και να έχει αυτή η καταστροφή αναβλήθηκε για το 1033. Τώρα ναι βγάζει κάπως νόημα. Χίλια χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού είναι η κατάλληλη στιγμή για την Αποκάλυψη αλλά και πάλι δεν...Δεν είναι ωστόσο και λίγες οι φορές που απλοί πολίτες σαν και εσάς που με διαβάζετε (εσάς τους τρεις - τέσσερις τέλος πάντων) εξέδιδαν φήμες περί καταστροφής του κόσμου. Πρώτος ένας Γερμανός πίστευε πως στις 20 Φεβρουαρίου του 1524 ένας κατακλυσμός τύπου Νώε θα αφάνιζε κάθε τι ζωντανό στον πλανήτη μας. 
Τζίφος τελικά ενώ αρκετά χρόνια αργότερα κάποιος Ελβετός μαθηματικός υποδείκνυε πως ένας κομήτης θα χτύπαγε τη γη στις 19 Μαΐου του 1971 και....τίποτα απολύτως. Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ένας Αμερικάνος αγρότης ο οποίος τονίζει πως στις 3 Απριλίου του 1834 θα έρθει το τέλος του κόσμου. Όχι στις 7 Ιουλίου. Όχι τελικά στις 21 Μαρτίου του 1844. Όχι όχι (εε κατέληξε επιτέλους άνθρωπε μου) οι 21η του Οκτώβρη. Ναι αυτή είναι μια καλή ημερομηνία σβήσε. Τότε σύμφωνα με τον αλογατάρη θα ερχόταν ο Μεγαλοδύναμος ξανά κοντά μας. Προς απογοήτευση όλων...δεν ήρθε κανείς. Μάλιστα αρκετοί πείστηκαν τόσο πολύ που πούλησαν ή χάρισαν όλη τους την περιουσία και κατευθύνθηκαν σε σπηλιές περιμένοντας. 
Έπειτα έρχονται οι Μάρτυρες του Ιαχωβά περιμένοντας το 1874 το Αρμαγεδδών που τελικά αναβάλλεται για το 1914 όπου και πάλι αναβάλλεται. Επόμενος σταθμός το 1910 και αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα τίτλο για αυτή τη θεωρία θα ταίριαζε το μας ψεκάζουν. Φήμες είχε διαδοθεί πως μαζί με τους κομήτες που περνοδιαβαίνουν τον πλανήτη μας, έρχονται και πολλά τοξικά αέρια από πίσω τους. Μάλιστα κάποιος κομήτης Χάλεϊ θα χτύπαγε τη γη και θα εξαπέλυε τα απόβλητά του. Τελικά ο κομήτης πέρασε δίπλα από τη γη το 1997 και ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα για το κοινό. Λες και βλέπεις αστέρι να πέφτει. Και σαν να μην έφτανε αυτό κυκλοφόρησε μια βρόμα ότι τον κομήτη τον ακολούθησε ένα διαστημόπλοιο με εξωγήινους φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά τα UFΟ (και δεν εννοώ τον μικρό σας ξάδερφο). Ο Λιακόπουλος τα λέει αλλά κανείς δεν τον ακούει. Ζουν ανάμεσα μας τόμος 12345. Κάμερα σε μένα.
Το 1982 δύο τύποι, αστρονόμοι, ένας Γκρίμπιν και ένας Πλάγκερμαν εξέδωσαν βιβλίο στο οποίο αποκάλυπταν πως στις 10 Μαρτίου του ίδιου χρόνου οι πλανήτες θα έρχονταν στην ίδια ευθεία γεγονός που θα κατάστρεφε τα πάντα. Σαν το 2012 ένα πράγμα. Και ευθυγράμμιση και αποτέλεσμα μηδέν. Όπως ισχυρίστηκαν σε δεύτερο βιβλίο αυτό συνέβη το 1980 ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες είναι αυτή του 2000 και του Milenium. Η δευτέρα παρουσία ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 και μόλις ξύπνησαν την 1η Ιανουαρίου του 2000 ύστερα από ένα καλό Πρωτοχρονιάτικο hangover όλοι συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για άλλη μία φούσκα. Μάλιστα φήμες είχαν διαδοθεί για εξέγερση των υπολογιστών και των μηχανών κάτι σαν Robogeddon ή Transformers. Καλή φάση δεν λέω αλλά πού ν' το; Τον ίδιο χρόνο διαδίδεται ακόμα μια θεωρία για ευθυγράμμιση των πλανητών για ακόμα μία φορά και για λιώσιμο των πάγων. Μαντέψτε αποτέλεσμα...
6 Απριλίου 2006 ή αλλιώς 6/6/06. Η μέρα που θα γεννιόταν ο αντίχριστος και μαζί με το πλήθος πιστών που θα συγκέντρωνε θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη μας. Τελικά ήρθε δεν ήρθε ξέρει κανείς; Βρε έγινε και ταινία (The omen) ή μάλλον καλύτερά είχε βγει ήδη από το 1976 αλλά επανακυκλοφόρησε το 2006 με πιο τζάμι εφέ έτσι για να κάνει το μύθο να μοιάζει περισσότερο αληθινό. Τώρα θα μου πεις και ποια εσχατολογική θεωρία δεν έγινε ταινία;* Εντάξει έχεις δίκιο. Δύο χρόνια αργότερα ένας Ρώσος προβλέπει το τέλος του κόσμου. Το πως και το γιατί άγνωστο. Στο καλό και συ. 
Το 2012 πέρασε αλλά νομίζετε πως γλιτώσατε από αυτά τα σενάρια; Φτάνουμε στο σήμερα και για την ακρίβεια στο πριν από κάτι μήνες. Αυτή τη φορά "ένοχοι" είναι οι Βίκινγκς. Ναι καλά ακούσατε. Είναι το Ragnarok, μια μάχη μεταξύ του στρατού του Odin και του Loki στις 22 Φεβρουαρίου. Έχει πολύ ψωμί η ιστορία με μυθικά τέρατα (λύκους,φίδια και δράκους) να εμφανίζονται και τον Odin τελικά χάνει τη μάχη. Όπως και να έχει κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ γιατί αν είχε γίνει η γη θα άνοιγε σαν αυγό. 
Ελπίζω να μην κουραστήκατε γιατί έχουμε συνέχεια. Αν μην τι άλλο το μυαλό του ανθρώπου έχει φαντασία. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2017 θα συμβεί ένας μεγάλος κατακλυσμός που θα πνίξει τα πάντα ενώ το ίδιο χρόνο θα κατέβει ο άγγελος Γαβριήλ θα κατέβει και θα ξεκινήσει τη σφαγή. Οι εξωγήινοι ξανάρχονται θα γράφουν οι εφημερίδες στις 8 Ιουλίου του 2022 καθώς προβλέπεται μια εισβολή των γειτόνων μας από τον πλανήτη 3 Reticuli κατά τις 18:42. Φροντίστε να μην έχετε κανονίσει κάτι ώστε να τους ετοιμάσετε φανταχτερή υποδοχή με κόκκινα χαλιά. Μην μας πουν και λέτσους.
Όπως είχαμε το 1033 έτσι και το 2033 θα είναι η χρονιά που με την συμπλήρωση δύο χιλιάδων χρόνων από την σταύρωση του θεανθρώπου ο κόσμος θα πάψει να είναι αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα. Και αν δεν έρθει τότε το τέλος θα περιμένουμε το 3033 ή το 4033...
Αν δεν δείτε κανένα πλασματάκι με μακριές κεραίες και μεγάλα μάτια τον Ιούλιο του 22 τότε ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε το 2035 τους εξωγήινους Ελοχίμ, οι οποίοι θα βάλουν τέλος σε όλους και σε όλα. Να τον ακούτε το Λιακό. Ξέρει αυτός. Κάμερα σε εμένα.
Σύμφωνα με τον Νεύτωνα το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2060. Την πρόβλεψη αυτή την είχε κάνει λίγο πριν πεθάνει το 1704 και έγραψε τα ευρήματα του στο πίσω μέρος ενός τετραδίου του λέγοντας πως η αποκάλυψη θα έρθει με την μορφή πολέμου και καταστροφών ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βασιλεία των αγίων που θα κρατήσει χίλια χρόνια. Βρε μήπως η αποκάλυψη ξεκίνησε νωρίτερα από ότι υπολόγιζε ο Νεύτων και δεν το έχουμε πάρει πρέφα;
Τέλος έχουμε το 2068 χρονιά που ένας αστεροειδής ονόματι Απόφις θα έρθει σε σύγκρουση με τη γη και θα γίνουν όλα στάχτη και μπούλμπερη.

Αυτά από μένα.
Υπομονή....το τέλος είναι κοντά (;)

*2012, Knowing, End Of Days, Armageddon, Seeking A Friend For The End Of The World, The Book Of Eli, 28 Days Later, The Cabin In The Wounds, Melancholia, The Road, The Day After Tommorow είναι μερικές από τις ταινίες που προμηνύουν το τέλος του κόσμου. Αν μη τι άλλο έβγαλαν καλά φράγκα εκεί στο Hollywood από δ' αύτα...


Πηγές
http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/article1493205.ece
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/443070/apokaluptikes-profiteies-gia-to-telos-tou-kosmou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου