Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αν τα Pokémon ήταν άνθρωποι (Μέρος ΙΙ)

Ήταν κάποτε κάτι παράξενοι τύποι, με διάφορες ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά που σου θύμιζαν μικρά πλασματάκια που έβλεπες όταν ήσουν μικρός. Μήπως τα Pokemon ήρθαν στον κόσμο μας με ανθρώπινη μορφή σκέφτηκες και ενθουσιασμένος ξεκινάς ένα ταξίδι να γνωρίσεις κάθε μία από αυτές τις ιδιαίτερες προσωπικότητες. Στο πρώτο μέρος γνωρίσαμε τον Charizard, τη Butterfree και το Jigglypuff, τον Pikachu και τη Ninetales και αν δεν το διάβασες ακόμα, ριξ’ του μια ματιά πριν διαβάσεις αυτό. Σε αυτό το μέρος συνεχίζουμε την εξερεύνηση με μερικά ακόμα υπέροχα πλάσματα.

#41 Zubat: Από τους τύπους που δεν θες να συναντήσεις ποτέ μπροστά σου. Για την ακρίβεια αν τον συναντήσεις μια φορά τότε θα τον συναντάς συνέχεια. Θα γίνει η ουρά σου. Κάθε βήμα που θα κάνεις θα είναι η σκιά σου, θα πετάγεται μπροστά και τότε άντε να ξεφύγεις. Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, το κουτσομπολιό πάει σύννεφο και η υπερκινητικότητα του σου δημιουργεί πονοκέφαλο. Τα έμαθες για τον τάδε; Τι θα κάνεις σήμερα; Μου συνέβη αυτό χθες; Θα μου δόσεις σημειώσεις για το μάθημα; Σου πίνει το αίμα πριν το καταλάβεις. 

#50 Diglett: Πιο κρυψίνους πεθαίνεις. Δύσκολα βγάζεις άκρη μαζί του. Πρόκειται για ένα ντροπαλό τύπο που δεν μιλάει πολύ, δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και συνήθως δεν έχει παρέες. Όταν όμως πάψει να είναι ντροπαλός και σου ανοιχτεί τότε μπορεί να σε αφήσει άφωνο, τόσο με τις ικανότητές του όσο και με την εξυπνάδα του. Είναι ο τύπος κοπέλας που την ρωτάς τι έχει και σου απαντάει τίποτα, ενώ έχει σταυρώσει τα χέρια, έχει μουτρώσει από τα νεύρα και με το ζόρι κρατά τα δάκρυά της. 

#54 Psyduck: Δεν είναι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου. Εντάξει για να μην τα παρά λέμε, γιατί κανείς άνθρωπος δεν είναι χαζός, ο τύπος απλώς αργεί να πάρει μπρος. Δεν στροφάρει πως το λένε; Του μιλάς και σε κοιτάει με τα μάτια γουρλωμένα, χαμένος στο κόσμο του, συνήθως με το κεφάλι λίγο στραμμένο στο πλάι και καταλήγει να ξύνει το κεφάλι του σαστισμένος. Πάσχει συχνά από ημικρανίες, οι οποίες τελικά λειτουργούν ευεργετικά για τον ίδιο καθώς τότε δραστηριοποιείται, δείχνει τις ικανότητες του και ότι δεν είναι τόσο αφελής όσο νόμιζες. Περιπτωσάρα ο φίλος μας. 

#66 Machop: Είναι από τους τύπους που πιστεύουν ότι για τον κόσμο μετρά μόνο η εξωτερική εμφάνιση και τίποτα άλλο. Αρχικά, λοιπόν, δεν είναι πολύ κοινωνικός και όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμος. Λαπάς ρε παιδί μου, φλώρος. Για αυτό λοιπόν το ρίχνει στη γυμναστική, διατροφές, χάπια και όλα τα συναφή και γίνεται σφίχτης. Τώρα να δεις πόσο κοινωνικός γίνεται. Κλασσικός κάγκουρας τι εποχής μας. Αφού έχω στήθος πέτρα και κοιλιακούς για σκάκι θα γυρίσω όλα τα ξενυχτάδικα της πόλης και… ό,τι κάτσει. Και να δεις πως τρελαίνονται τα κορίτσια για κάτι τέτοιους.  

#100 Voltorb: Άνθρωπος που όταν εκραγεί από τα νεύρα του μετατρέπεται σε ένα ορμητικό χείμαρρο που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του κάθε αθώο και απροστάτευτο πλάσμα. Αθώος. Χμμ… Ναι μάλλον είσαι πολύ «αθώος» για να κάνεις την τύπισσα (γιατί περί θηλυκού πρόκειται) να εκραγεί. Γιατί μόνο ένας αθώος και αγαθιάρης δεν θα παρατηρούσε τις καλοστημένες παγίδες που είχε στήσει νωρίτερα. Τι εννοώ; Αγάπη μου πως σου φαίνομαι; Κούκλα είσαι μωρό μου, πολύ όμορφη είσαι σήμερα. Σήμερα; Δηλαδή τις άλλες μέρες δεν είμαι; Χαμένο παιχνίδι. Ας πρόσεχες.


#129 Magikarp #130 Gyarados: Είναι από τις περιπτώσεις κοπέλας που στην αρχή τις σχέσης είναι ήρεμη, γλυκιά χωρίς πολλές εντάσεις, όταν περάσει όμως αρκετός καιρός και έχετε γνωριστεί καλύτερα είναι τόσο αφόρητη που θα ψάχνεις καράβι να φύγεις. Ενώ δηλαδή τους πρώτους μήνες αν ξέχναγες που βγήκατε στο πρώτο ραντεβού δεν θα την πείραζε ιδιαίτερα, μετά από κανένα χρόνο θα σου έφερνε κάθε βάζο του σαλονιού στο κεφάλι. Γενικότερα είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, εσωστρεφής και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα που όμως αν βάλει κάτι στο μυαλό του θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Είναι να μην βάλει στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου