Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το Πείραμα Της Φιλαδέλφειας

Ο 20ος αιώνας ήταν η αρχή της διάδοσης θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες μέχρι και σήμερα το 2014 κλονίζουν την ανθρώπινη γνώμη. Η ύπαρξη UFO (και δεν εννοώ φίλε αναγνώστη τον ξάδερφό σου που αποκαλείς συχνά έτσι), η δολοφονία του Κένεντι, η 11η Σεπτεμβρίου, οι αεροψεκασμοί και το πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι μερικές θεωρίες που προκαλούν κάθε τολμηρό πλάσμα πάνω σε ετούτο τον δύσμοιρο πλανήτη να ψάξει για μια λύση.
Είναι σχεδόν δεδομένο πως κάθε παρέα (κυρίως από φοιτητές) έχει ένα τυπά που φέρει άποψη για ένα από τα παραπάνω ζητήματα και από κει που κάθεται στη γωνίτσα του ταπεινά και δεν λαλάει, μόλις η συζήτηση πάει στο σοβαρό τσουπ υψώνει την αρίδα και ανάβει το λαμπάκι του φωτεινού παντογνώστη.
Φυσικά κανείς έως σήμερα (τώρα ναι που διαβάζεις τις σάχλες μου) δεν μπορεί να πει τίποτα με σιγουριά για το τι έγινε, γιατί έγινε και αν όντως έγινε κάτι από αυτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρύλοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν στον χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάθε μία από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας δεν έχει τα στοιχεία στα οποία μπορεί κάποιος να στηριχθεί ώστε να διαμορφώσει την άποψη του, θετική ή αρνητική. Σκοπός αυτού του άρθρου (για την ώρα τουλάχιστον) δεν είναι να διαμορφώσει άποψη και να προσπαθήσει να καταρρίψει το μύθο για το πείραμα της Φιλαδέλφεια. Αυτό που κάνω μέσα από αυτό το κείμενο είναι μόνο η εξιστόρηση του γεγονότος όπως την αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες (όσο σίγουροι μπορεί να είμαστε ότι υπήρχαν) και όπως την παρουσιάζουν βιβλία και ιστότοποι.
      Η ιστορία μας ξεκινά ένα πρωινό του Ιανουαρίου του 1956 όταν ο Morris Jessup (αστρονόμος και συγγραφέας) δέχθηκε μια επιστολή από κάποιο Carl Allen (εν συντομία του Carlos Miguel Allende), στην οποία ο υπογράφων αναφερόταν σε ένα πείραμα που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 1943 (κατά μεσής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) στο λιμάνι της Φιλαδέλφεια. Οι επιστολές ήταν η αρχή. Ένα χρόνο αργότερα (το 1957) το αμερικανικό ναυτικό εξέτασε ένα βιβλίο του Jessup για τα UFO, το οποίο είχε ταχυδρομηθεί ανωνύμως. Στα περιθώρια του βιβλίου ήταν γραμμένη η ιστορία για το πείραμα της Φιλαδέλφεια. Αργότερα αναγνωρίστηκε ο γραφικός χαρακτήρας του Allende. Το πείραμα, λοιπόν, είχε στόχο να κάνει ένα αντιτορπιλικό πλοίο (το USS Eldridge) αόρατο τόσο στο ανθρώπινο μάτι όσο και στα ηλεκτρονικά ραντάρ. Το πείραμα αυτό, που ξεκίνησε με την ονομασία Project Rainbow, σύμφωνα με τον Allen πέτυχε. Το πλοίο μέσα σε μια πρασινωπή ομίχλη εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Και σαν να μην έφτανε αυτό το πλοίο εμφανίστηκε στη βάση του Norfolk της Virginia, βάση στην οποία υπηρετούσε τότε ο μυστηριώδης αποστολέας (στο πλοίο USS Furuseth). Και εκεί που όλοι όσοι βρίσκονταν στη βάση Norfolk και έβλεπαν το Eldridge με τα ίδια τους τα μάτια, στα επόμενα λεπτά το πλοίο είχε εξαφανιστεί πάλι ως δια μαγείας και είχε επιστρέψει στη Φιλαδέλφεια από όπου ξεκίνησε, κάνοντας το ταξίδι απόστασης εκατοντάδων μιλίων υπόθεση μερικών λεπτών. Μια άλλη μαρτυρία, του Al Bielek αναφέρει πως το πλοίο όχι μόνο κατάφερε να εξαφανιστεί, αλλά έκανε και ένα ταξίδι στο χρόνο, από το 1943 στο 1983 και τούμπαλιν.
       Το πείραμα, λοιπόν, πέτυχε αλλά είχε τρομακτικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία του πληρώματος του αντιτορπιλικού. Κάποιο βρέθηκαν εντοιχισμένοι στο μέταλλο του πλοίου, άλλοι τρελάθηκαν, άλλοι έπεσαν σε κώμα, άλλοι κάηκαν ζωντανοί και άλλοι συνέχισαν να κάνουν το ταξίδι στο χωροχρόνο για το υπόλοιπο της ζωή τους καθώς εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν σε τυχαίες στιγμές. Επιπτώσεις υπήρξαν και στα μηχανικά του πλοίου με διάφορες συσκευές να παίρνουν φωτιά και καλώδια να ξεκινούν από το πουθενά. Βέβαια το αμερικανικό ναυτικό αρνείται κάθε πρόσμειξη με το πείραμα και επομένως υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Και έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε ο μύθος για το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μύθος ή πραγματικότητα; Μόνο ο παντοδύναμος ξέρει.

Πηγές
www.xfiles.gr
http://www.sansimera.gr/articles/843
https://www.youtube.com/watch?v=dvyb0n0P6Hs 
Charles Berlitz & William Moore, Το Πείραμα Της Φιλαδέλφειας, εκδ Ράπτης, Αθήνα 1979

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου