Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πολύ κακός ο κόσμος της Marvel (μέρος Α)

Μια φορά και ένα καιρό κάπου στην Αμερική ιδρύθηκε μια εταιρεία που έμελλε από τα τέλη της δεκαετίας του 30 και έπειτα να κάνει πάταγο τόσο στον κόσμο της λογοτεχνίας, όσο και του κινηματογράφου. Το όνομά της Timely publications, που κατά της δεκαετία του 50 έγινε Atlas comics και τελικά από το 1961 μέχρι σήμερα ακούσει στο Marvel Comics.
Ο πρώτος ήρωας που γεννήθηκε μέσα από τα σκίτσα των κόμικς ήταν ο Human Torch (μέλος των Fantastic 4). Ακολούθησε ο Captain America, ο Hulk, ο Spiderman, ο Thor, ο Iron Man, ο Daredevil, οι X-men και πολλοί άλλοι που αν τους αναφέρουμε όλους θα ξημερώσουμε. Ωστόσο από την Marvel δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κακά παιδιά, που ζητούν πότε παγκόσμια κυριαρχία, πότε να καταστρέψουν τον κόσμο και γενικά να κάνουν κακό. Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς.

10) Red Skull 
Κατά τα μέσα του Β Παγκοσμίου πολέμου, Οκτώβριο του 1941, η Marvel δημιουργεί τον Κοκκινοκράνη ναζιστή στρατηγό που στοχεύει στη εδραίωση μιας «ανώτερης» φυλής (τυχαίο;). Δύσκολα θα τον αναγνωρίσεις διότι κρύβει το κρανιοκέφαλο του με μια μάσκα δίνοντας του ανθρώπινη όψη. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην τρομάζει και πολύ αφού δεν διαθέτει κάποια πανοπλία ή τεράστιο μέγεθος, παρόλα αυτά οι στρατηγικές και πολιτικές του ικανότητες, προϊόντα της ευφυίας του, τον κάνουν από τους πιο ισχυρούς κακούς της Marvel. Είναι άσος στις πολεμικές τέχνες και τα εκρηκτικά ενώ επίσης είναι και δεινός σκοπευτής. Γίνεται ακόμα πιο ισχυρός, όταν μετά τον θάνατό του μετενσαρκώνεται σε κλωνοποιημένο σώμα του εχθρού του Captain America. 

9) The Enchantress (Amora)
Με καταγωγή από το Asgard (όπως και οι Thor και Loki) διαθέτει την ταχύτητα, την αντοχή και την δύναμη ενός θεού. Παρόλα αυτά η Amora (μία από τις δύο Enchantress) απεχθάνεται τις μάχες σώμα με σώμα. Όπως και οι άλλοι δύο προαναφερθέντες Ασγκαρντιανοί θεοί η Amora διαθέτει μαγικές ικανότητες, και δυνάμεις όπως η τηλεμεταφορά και η τηλεκινησία, η αυτοθεραπεία, η δημιουργία ενεργειακών ασπίδων και ψευδαισθήσεων, ο έλεγχος του μυαλού και του χρόνου ενώ με το καυτό φιλί της μπορεί να κάνει κάθε άνδρα σκλάβο της. Το φιλί αυτό σκλαβώνει τον κόσμο της Marvel από τον Απρίλη του 1964.      



8) Lady Deathtrike
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς της Marvel τον Αύγουστο του 1983, αρχικά ως κοινή θνητή (Yuriko Oyama) σε τεύχος για τον Daredevil, ενώ αργότερα τον Απρίλιο του 1986 πέρασε στη σκοτεινή πλευρά ως ορκισμένη εχθρός του Wolverine. Εκτός από την υπεράνθρωπη ταχύτητα, αντοχή, ευκινησία και δύναμη, η κυρία από εδώ διαθέτει δέκα νύχια 12 ιντσών μήκος (που μακραίνουν άλλο τόσο) φτιαγμένα από Αδαμάντιο (μέταλλο που βρίσκεται και στο σώμα του Wolverine) όπως και άλλα μέλη του σώματος της, ενώ είναι εξπέρ και στις πολεμικές τέχνες και τα σπαθιά.

7) Sabretooth
Το άλλοτε κολλητήρι του Logan, Victor Creed, επέλεξε τελικά το στρατόπεδο των κακών και έτσι από την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο της Marvel τον Αύγουστο του 1977, ο Wolverine έχει ακόμα ένα μπελά στο κεφάλι του. Ο Sabretooth έχει την τρομακτική ικανότητα να θεραπεύει πληγές στο σώμα του και να αναπλάθει κατεστραμμένα μέλη, γεγονός που, ύστερα από τόσους πολέμους στους οποίους έχει μετέχει, μας κάνει να μην γνωρίζουμε την ηλικία του. Μεταξύ άλλων ικανοτήτων όπως η δύναμη και η αντοχή, έχει την τύχη να διαθέτει ζωώδεις αισθήσεις που τον κάνουν ικανό να οσμίζεται και να βλέπει κάτι από πολύ μακριά, ενώ η ευκινησία και τα αντανακλαστικά του είναι τόσο καλά όσο με κάποιον που έχει το μισό του μέγεθος.

6) Doctor Doom
Ο Δόκτωρ με τα πράσινα από δω πρωτοεμφανίστηκε στο κόσμο της Marvel τον Ιούλιο του 1962 και αποτελεί την κύριο εχθρό των Fantastic 4. Ο Dr. Doom δεν έχει τις υπερφυσικές δυνάμεις, που είχαν οι παραπάνω κακοί. Τι να την κάνεις τέτοια δύναμη άλλωστε όταν είσαι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου και παίζεις κάθε επιστήμη και την τεχνολογία στα δάκτυλα; Αυτό τον κάνει ικανό να «κλέβει» τις δυνάμεις των αντιπάλων του. Έχοντας, επίσης, διδαχθεί από τους μοναχούς του Θιβέτ μυστικιστικές τεχνικές έχει την ικανότητα να ελέγχει το μυαλό, να δημιουργεί ενεργειακές ασπίδες και να καλεί δαιμονικά πλάσματα. Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς την φυσική του δύναμη ενώ φορώντας την πανοπλία του η δύναμη και η άμυνα του αυξάνονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου