Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Valonqar θα πει μικρός αδερφός...

Όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία του φίλτατου (κακό χρόνο να ‘χει) Μάρτιν, έχουμε παρατηρήσει ουκ ολίγες φορές την Σέρσεϊ να αποκαλεί τον Τύριον βάλονκαρ. Όχι, δεν είναι κάποια βρισιά στα βαλυριανά, ούτε κάποιο άγαλμα ενός τερατόμορφου πλάσματος (όπως πίστευα στην αρχή – γκαργκόιλ λέγεται). Βάλονκαρ θα πει μικρός αδερφός. Το άρθρο περιέχει spoiler για να μην λες ότι δεν προειδοποίησα.
…και όταν τα δάκρυα σε πνίξουν, το βάλονκαρ θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από το χλωμό λευκό λαιμό σου και θα σου πάρει την ζωή. Αυτά ήταν τα λόγια της μάγισσας Μάγκυ (Μέιτζι πιο σωστά) στη πιτσιρίκα τότε Σέρσεϊ. Η θαρραλέα μικρή, μαζί με την φίλη της Μελάρα, αψήφησαν κάθε τρομαχτικό θρύλο για την μάγισσα και βρέθηκαν στη σκηνή της με σκοπό να μάθουν το μέλλον τους. Εγώ δεν θα πήγαινα στη θέση σου Σέρσεϊ. 
Φυσικά πολλοί μετά από αυτό πέσανε με τα μούτρα πάνω στον Τύριον. Ο Τύριον είναι το βάλονκαρ. Αυτός «σκότωσε» τον Τζόφρυ, αυτός έστειλε στο Ντόρν τη Μυρσέλα, αυτός σκότωσε τον Τάιγουιν και αυτός συνωμοτεί  με την Νταινέρυς, ώστε να κατακτήσει τον σιδερένιο θρόνο. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι ο Καλικάτζαρος είναι ο μικρότερος από τους δύο αδερφούς της «βασίλισσας» δημιουργούν το τέλειο αποτέλεσμα. Ναι, σίγουρα ο Τύριον είναι το βάλονκαρ, και αυτός που θα καταστρέψει μια για πάντα την Σέρσεϊ.
Χμμ… κάτι δεν μου κολλάει όμως. Ο Τύριον είναι μακριά και δεν το κόβω να γυρίζει στο Κινγκς Λάντινγκ σύντομα, τουλάχιστον όχι μέχρι η Ντάνυ μάθει να ελέγχει το Ντρόγκον και τους άλλους δύο δράκους (Ρεγκαλ και Βισέριον). Επίσης δεν νομίζω στο κόσμο του Μάρτιν να ήταν όλα τόσο προβλέψιμα. Άλλωστε μετά από 5 βιβλία και 5 σεζόν, δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουμε πέσει από τα σύννεφα με τα τερτίπια του συγγραφέα.
Σκεφτείτε το εξής. Ο Τάιγουιν και η Τζοάννα Λάννιστερ γέννησαν τρία λιοντάρια. Την Σέρσεϊ, τον Τζέιμι και τον Τύριον. Οι δύο πρώτοι είναι δίδυμοι, αλλά η Σέρσεϊ ήταν αυτή που είδε το φως του κόσμου πρώτη. Οπότε κατά αυτό τον τρόπο και ο Βασιλοκτόνος είναι μικρότερος της. Μπορεί μερικά λεπτά αλλά αυτό δεν απορρίπτει ότι είναι μικρότερος. Μήπως τελικά ο Τζέιμι είναι το βάλονκαρ που έλεγε η Μάγκυ; Πολύ πιθανό. Και θα σας πω το γιατί.
Ο Τζέιμι ύστερα από την επιστροφή του στη πατρίδα δεν είναι ο αλαζόνας και ο εγωιστής που ήταν πριν, δείχνει αλλαγμένος και μετανιωμένος. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αντιταθεί σε λόγια και διαταγές της Σέρσεϊ. Είναι γεγονός πλέον πως κάτι έχει αλλάξει στη σχέση τους, και ας μην το είδαμε και τόσο πολύ στη σειρά. Στη ρήξη αυτή τα μέγιστα συνέβαλε ο Τύριον ο οποίος είπε στον αγαπημένο του αδερφό για το πόσους και ποιους παίρνει στο κρεβάτι της η Σέρσεϊ. Ε μετά από αυτό δεν ήθελε και πολύ ο μονόχειρ ιππότης μας να τα τινάξει όλα στον αέρα. Και γιατί το λέω αυτό; 
Σύμφωνα με τα βιβλία, πριν το περίπατο της ντροπής της, η Σέρσει είχε δώσει διαταγή στον Μέιστερ Κάιμπερν να στείλει μήνυμα στο Τζέιμι που βρίσκεται σε πολιορκία στο Ρίβερραν (και όχι στο Ντορν) ζητώντας του βοήθεια. Βοήθεια ε; Να. Ο Τζέιμι παίρνει το μήνυμα, το τσαλακώνει και το κάνει προσάναμμα για το τζάκι οριστικοποιώντας την ρήξη. Πάει ο Τζέιμι που έτρεχε πίσω από τα φουστάνια της Βασίλισσας. Επομένως ο Τζέιμι είναι το βάλονκαρ. Λέτε όταν γυρίσει από την αποστολή του να βάψει το χέρι του με αίμα; Θυμηθείτε ότι ο Μάρτιν προ λίγων ημερών σε συνέντευξη του είπε πως στο νέο βιβλίο (The Winds Of Winter) πεθαίνει ένας γυναικείος χαρακτήρας που φαινόταν καταδικασμένος. Λέτε να είναι η Σέρσεϊ; Λέτε οι εφιάλτες της Σέρσεϊ, στους οποίους την πνίγει ο Τύριον, να βγουν αληθινοί με διαφορετικό πρωταγωνιστή, ή ο Μάρτιν μας ετοιμάζει άλλη μια έκπληξη;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου