Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Χαρακτήρες του Game of Thrones ως εκπαιδευτές Pokemon (Μέρος 1ο)

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και είναι πιο καυτό από ποτέ. Μπορεί οι δείκτες των θερμομέτρων να βαράνε κόκκινο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και να μην λένε να πέσουν, ωστόσο δεν είναι ο θερμός καιρός που κάνει καυτό το φετινό καλοκαίρι. Πριν μία εβδομάδα κυκλοφόρησε σε Αυστραλία, Η.Π.Α και Ν. Ζηλανδία (ενώ από σήμερα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα) το Pokémon Go, ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που καλεί τους επιδέξιους εκπαιδευτές να βγουν στους δρόμους και να πιάσουν τα αγαπημένα τους τερατάκια. 
Δεν άργησε και πολύ να πάρει τις ζωές μας και να γίνει ό,τι πιο δημοφιλές κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο πλανήτη μιας και δεν υπάρχει σημείο που να μην δεις κάποιο με ένα κινητό στο χέρι να ψάχνει για ένα Pikatchu ή κάποιο σπάνιο Pokémon. Και από εκεί που τη μία μέρα μιλάγαμε για το τέλος της 6ης σεζόν του Game of Thrones πλάθοντας σενάρια για αυτό που μας περιμένει καταλήξαμε να μιλάμε για εικονικά πλάσματα που στέκονται πάνω σε πίτσες, στις τουαλέτες και βρίσκονται στα πιο παράξενα μέρη. Άραγε τι Pokémon να βρίσκονται στο Westeros και το Essos και τι Pokemon να έχουν πιάσει ο Jon, η Daenerys, η Arya και οι υπόλοιποι εν ζωή χαρακτήρες της σειράς; Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι εσύ που δεν έχεις δει και τις έξι σεζόν ή που μπήκες στο κόσμο του Μάρτιν τώρα το καλοκαίρι γιατί δεν έχεις τι να κάνεις, το άρθρο περιέχει σπόιλερς οπότε διαβάζεις με δικιά σου ευθύνη. Ας πέσουν τίτλοι αρχής. 
Ξεκινώντας από τους Stark, έχουν μείνει τρεις εκπαιδευτές που στοχεύουν να γίνουν Pokemon masters. Αρχικά η Arya ξεκίνησε να εκπαιδεύει ένα Eevee το οποίο όμως λόγω κακών συγκυριών άφησε ελεύθερο. Ωστόσο με το πέρασμα του καιρού είδε το Weedle της να εξελίσσεται σε ένα δυνατό Beedrill που κόβει σαν ξυράφι. Ποτέ της δεν αποχωρίζεται το Farfetchd όπως εκείνο δεν αποχωρίζεται ποτέ το ξυλάκι του. Όταν έφυγε για τα ξένα του Braavos εμπλούτισε τη συλλογή της με ένα Zubat που είναι ικανό να κινείται εξαιρετικά στο χώρο παρότι δεν έχει μάτια, με ένα Cubone, το λεγόμενο «μοναχικό Pokemon» ενώ το Ditto και το Unown, έγιναν οι καλύτεροί της σύμμαχοι στη εκδίκηση που ορκίστηκε να πάρει.
Η αδερφή της Sansa από την άλλη ατύχησε να δει την αγαπημένη της Volpix να χάνεται ύστερα από μάχη. Έκτοτε δεν ασχολήθηκε με απόκτηση νέων Pokemon καθώς η μοίρα της έπαιξε άλλα παιχνίδια με το γλυκό Togepi και το ανίκανο Magikarp να μην μπορoύν να κάνουν πολλά για να βοηθήσουν. Με την επιστροφή της όμως στο Winterfell έπιασε ένα Goldeen που ταιριάζει απόλυτα με την εμφάνισή της, το Magikarp εξελίχθηκε σε ένα τρομερό Gyarados, ενώ πήρε με το μέρος της τα Houndoum, τα Granbull, και τα Mightyena του «καλού» της Ramsay.
Ο μικρότερος της οικογένειας Brandon έχει την τύχη να διαθέτει ένα πανίσχυρο Kangaskhan το οποίο τελικά θυσιάστηκε ηρωικά για να προστατέψει τον μικρό ήρωα που κουβαλούσε στο μάρσιπο του. Ωστόσο η ομάδα του Bran παραμένει δυνατή καθώς διαθέτει Pokemon όπως ο Arcanine, το κορακοειδές Murkrow, το Krookodile της Meera και το Xatu του Jojen που μπορεί να δει το παρελθόν και το μέλλον.
Τέλος ο Jon δεν ασχολήθηκε με το να αποκτήσει όλα τα Pokemon και να γίνει ο καλύτερος όλων, αλλά προσπαθούσε να γίνει φίλος μαζί τους με αποτέλεσμα πολλά να τον ακολουθήσουν οικιοθελώς. Βέβαια ο Jon ξεκίνησε το ταξίδι διαθέτοντας στο πλευρό του τον παντοδύναμο Suicune και ένα Cubone για το οποίο υπάρχουν πολλές θεωρίες για την καταγωγή του. Στην πορεία τον ακολούθησαν το Beartic και το Aegilash του Jeor Mormont, το Emboar του Sam όταν έφυγε για να γίνει maester, και το Infernape της Ygritte, δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο φωτιάς και πάγου. Από κοντά έχει και τα Lapras και Sawsbuck του Davos, όπως και τα Tauros και Piloswine του Tormund που ενισχύουν την ομάδα του στο πόλεμο κατά της μοχθηρής ομάδας Λευκοδοιπόρων.
Την Melissandre και τα κόλπα της στην αρχή δεν την πήραμε με καλό μάτι με αποτέλεσμα να παρεξηγήσουμε τα Pokemon τύπου φαντάσματος όπως ο Gengar και το Mismagius που διέθετε. Όταν όμως μας έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει με τις φλόγες τότε είδαμε και την πραγματική της δύναμη με τα Magmar, Delphox και Victini να αποτελούν ένα καυτό δίδυμο. Και επειδή η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο δεν αφήνει από τα μάτια της την αγαπημένη της Umbreon.
Δίπλα στους Starks, παραμονεύοντας ύπουλα και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τη κουτσουκέλα του βρίσκεται ο Petyr Baelish, κοινώς Μικροδάκτυλος. Ως μαστροπός το πρώτο Pokemon που έπιασε ο Petyr ήταν ένα Jynx, ενώ ως θησαυροφύλακας του βασιλείου έπιασε το πανούργο Meowth που ταιριάζει γάντι και στο σχέδιο του να κάτσει στο σιδερένιο θρόνο. Όταν πάλι έφυγε από την πρωτεύουσα και ανεξαρτητοποιήθηκε έπιασε ένα Fletchling το οποίο εξέλιξε σε ένα δυνατό Talonflame. Φυσικά ποτέ του δεν αποχωρίστηκε το δυνατό του Lickitung το οποίο χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη του… γλώσσα (τι περίμενες;) όπως άλλωστε και ο αφέντης του προσπαθώντας να τα έχει καλά με όλους
Για μια άξια πολεμίστρια σαν την Brien της αξίζουν δυνατά Pokemon πολεμιστές όπως οι Primape και Lucario. Ως μια γνήσια απόγονος του Tarth κουβαλάει πάντα μαζί της τα Lunatone και Solrock  που ταιριάζουν με τα σύμβολα του οίκου της. Ταξιδεύοντας έπιασε ένα Psyduck το οποίο στην αρχή δεν το ήθελε μαζί της, παρόλα αυτά της έχει φανεί αρκετά χρήσιμο, ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στο Giraferig της, το Pokemon του αγαπημένου της Renly.
Πηγαίνοντας μακριά στο Dorne συναντάμε το παρεάκι με τα φίδια της άμμου. Με μπροστάρισσα την Ellaria και με συμπαραστάτριες τις Obara, Nymeria και Tyenne Sand τα φίδια καταστρώνουν ένα σχέδιο εκδίκησης δημιουργώντας μια σκληρή ομάδα. Αυτή αποτελείται από τα Solrock, Sandslash, Onix, Arbok, Seviper και Persian, το bad pussy της υπόθεσης.
Σύμμαχος στο παραπάνω σχέδιο είναι η Olenna Tyrell που στον ενθουσιασμό και δυναμισμό της νιότης έρχεται να δώσει την εμπειρία και τη σοφία της. Η Olenna έρχεται να προσθέσει μια ομάδα με δυνατά Pokemon χόρτου όπως το Venusaur, Vileplume, Venomoth και Scyther. Επίσης διαθέτει το θρυλικό Cradily το οποίο είναι σκληρό σαν πέτρα όπως και η ίδια, ενώ έχει στη κατοχή της και το αγαπημένο Roselia της εγγονής της Margaery.
Ποιος θα καταφέρει να γίνει ο Pokemon master και ο καλύτερος όπως δεν υπήρχε ποτέ κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου